Serbian 302 - Listening Comprehension: Numbers - Greek Island, Part 2
Vežbe razumevanja - Putovanje na Zakintos, 2. deo

Vežbe razumevanja - Putovanje na Zakintos, 2. deo

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!


Cilj: Obratite pažnju na brojeve. Možete ih pisati i ciframa!

Slušajte od 03:30 do 05:30 minuta


Ono što na putu ka tom ostrvu nemaju priliku da vide putnici koji lete avionom, jesu tuneli. S obzirom da je naša destinacija Zakintos a ne Krf, nećemo proći kroz svih , ali se prolazi kroz veći deo. U pitanju je auto-put sa elektronskim nadzorom u dužini od kilometara na kome čak kilometara prolazi kroz tunele građene prema najsavremenijim zahtevima. To znači da imaju sistem ventilacije ali i punu elektronsku kontrolu uslova saobraćaja, kao i posebnih mera u slučaju sudara vozila.

Osim tunela auto-put A2 ima čak mostova. Tako ambiciozan projekat imao je i svoju visoku cenu, pa se procenjuje da je njegova gradnja koštala oko milijardi evra. Zbog toga postoje i naplatne rampe, a mi smo stali na . Vožnja na toj trasi za automobile košta Evra, dok je za autobuse i kamione skuplje.

Tuneli nisu građevinsko čudo koje se može iskusiti u vožnji drumom. Iako je saobraćaj od Janjine , jer se vozite magistralom, jer još nisu okončani radovi na novom auto-putu , ipak vas očekuje još jedna skupa građevina. U pitanju je most Rio Antirio, viseći most u Evropi i drugi po veličini na svetu.

Serbian Lessons Video Course

Serbian Language Course for beginners

Serbian Lessons
Selo u Srbiji

Serbian Activator

* indicates required

Songs with Exercises

free e-book for learning Serbian
Learn and Sing

Right mouse click leads you to the exercises with answers!

Your Best Letter Tool

Changing the Latin script into Cyrillic & Turning a text with s, c, z, d into proper š,ć, ž, đ letters.