Serbian Phrases - Revision 1 - 10
Serbian 301 - Revision 1, Lessons 1 - 10

Serbian 301 - Revision 1, Lessons 1 - 10

Gap-fill exercise

Fill in all the gaps, then press "Check" to check your answers. Use the "Hint" button to get a free letter if an answer is giving you trouble. You can also click on the "[?]" button to get a clue. Note that you will lose points if you ask for hints or clues!
Srpski 301 - Ponavljanje:

Lekcije 1 - 2

Ovo je priča o Dušanu ! On je mladić iz Bajine Bašte je obišao celu Srbiju . Na put je poneo koja se zove Atlantida, od Borislava Pekića.

Krenuo je iz svog mesta pravo za Loznicu i Šabac. Iz je otišao u Novi Sad, a onda još severnije, u Suboticu, gde je klavir i pio pivo sa prijateljima. Posle toga je posetio koje se zove Palić i tamo je počeo da čita koju je poneo sa sobom. Knjiga je vrlo dosadna, tako da je odlučio da što pre krene .

Lekcije 3 - 4

Otišao je do Vršca, gde je svoju prijateljicu Maju. Maja mu je rekla da je to izuzetno knjiga. Zbog knjige (a pre će biti zbog Maje), Dušan je odlučio da u Vršcu. Knjiga mu se toliko da nije želeo da izlazi iz kreveta dok je ne pročita, i tako je ostao u s Majom još nekoliko dana.

Vršac je jako lep i autentičan , tako da je u kratkim pauzama uspeo da ode i da crkve, vinograde, muzeje, veliku arenu i čokolade. Pošto to nije ni veliki mali grad, Dušan se oduševio što saobraćaj nije , i što je nezagađen i čist. Prolazio je pored starih zgrada, bučnih kafana, drveća i bogatih vinograda i počeo je da razmišlja o tome da preseli u Vršac u budućnosti.


Lekcije 5 - 6

Samo kada bi bio malo bogatiji, mogao bi da kuću u Vršcu i da živi tamo s . Dok je iznajmljivanje stanova u Beogradu strašno , u Vršcu je jako jeftino. Bilo bi mu dovoljno i sedamdeset Eura za dvosoban u centru ovog mirnog grada. održavanje i troškove ne bi morao da izdvoji od sto Eura i za hranu i život bi im bilo dovoljno dvesta.

To zaista nije bilo puno, i Dušan je odlučio da posle sedam dana napornog čitanja i svakodnevnih obilazaka ovog preslatkog gradića nastavi svoj , ali da se sigurno vrati i da tu zaposli.

Na rastanku s Majom, zahvalio joj se što mu je preporučila fantastičnu knjigu i otkrio joj je da je zbog nje odlučio da veruje u svoje snove i da će čim završi obilazak Srbije doći da ih ostvari.

Serbian Lessons Video Course

Serbian Language Course for beginners

Serbian Lessons
Selo u Srbiji

Serbian Activator

* indicates required

Songs with Exercises

free e-book for learning Serbian
Learn and Sing

Right mouse click leads you to the exercises with answers!

Your Best Letter Tool

Changing the Latin script into Cyrillic & Turning a text with s, c, z, d into proper š,ć, ž, đ letters.